Ga naar de inhoud

De kleuren geuren en smaken van Robert’s kruidentuin in Steyl


De kleuren, geuren en smaken van Robert’s kruidentuin

Je kunt het ook de groene oase van Steyl noemen. De kruidentuin van Robert van Tilborgh. En als je nou denkt van die kruidentuin die wil ik wel een zien. Neem dan eens een bezoekje aan kloosterdorp Steyl. En achter het Missiemuseum liggen de kloostertuinen. En daar zul je Robert vaak vinden.  

Je zult wel denken, kruidentuinen die heb je op zoveel plaatsen. Dat klopt. Wat deze tuin zo bijzonder maakt zijn de ideeën van Rob zelf. Daarom wijd ik er een artikel aan en ga ik een documentaire serie maken. De eerste afspraken hierover zijn al gemaakt. 

Op de foto zie je Robert van Tilborgh.

Beschrijving foto:
Op de foto zie je Robert van Tilborgh.

Over de inhoud van de serie ga ik een paar keer met Robert aan tafel zitten. Een ding is zeker het zal voor verassingen zorgen. Toen ik donderdag 15 september 2022 Robert kwam opzoeken in z’n tuin kreeg ik allereerst een kruidige verassing. Een ding is zeker dat smaakte naar tandarts. He, zul je denken. Tandarts? Dat was mijn eerste gedachte toen ik erop kauwde. En wat dit was daar kom je nog wel achter.

Dit is maar één voorbeeld van wat kruiden kunnen doen. En zo kom je weer bij kleuren, geuren en smaken. Als het ware de drie trefwoorden van Robert Kruidentuin. We gaat het zien en beleven de komende tijd. De documentaire serie is in de maakt en het artikel komt eraan.

Voor wie de tuin eens wil bezoeken hier het adres.

Robert Kruidentuin
Sint Michaelstraat 7, Steyl
achter het klooster.

Makkelijk te vinden want na het klooster staat een bord die de richting aangeeft van de kloostertuinen.


TERUG NAAR DE BLOG HOOFDPAGINA

Gepubliceerd inBLOG

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *