Ga naar de inhoud

HUISDIER VIDEO

Waarom wil je een video van je huisdier?

Op het idee van een huisdier video kwam ik toen enkele jaren geleden Senta is gestorven. Een van mijn shelties.

Ik had af en toe wel video’s gemaakt maar niet iets waar je nog jaren later naar kunt kijken als blijvende herinnering.

Wat ik niet heb, kun je nu wel krijgen. Een goed gemaakte video van je huisdier.

We gaan samen aan de slag om een plan te maken voor een film waar je nog jaren plezier aan zult beleven.


Stappenplan van een huisdier video

1. HET VOORBEREIDEND GESPREK
Een voorbereidend gesprek helpt me om duidelijk te maken wat je wensen zijn en hoe de film eruit moet gaan zien. Uiteraard zal ik je daarbij helpen. Zo is er de mogelijkheid dat je zelf iets verteld in de film. Wil je dit niet dan maken we een tekst voor een voice over. Zo ga ik ook vragen waar we overal gaan filmen. Heb je een paard of hond. Dan film je natuurlijk ook buiten. Kortom vele mogelijkheden die we kunnen bespreken. En hoe duidelijker we alles omschrijven, hoe efficiënter we kunnen werken naar een film die aan al je wensen voldoet.

En niet onbelangrijk:
Dit eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

2. DE EERSTE IDEEËN
Na het voorbereidend gesprek schrijf ik de eerste ideeën uit tot een voorstel. Dit is het uitgangspunt over de vorm en de inhoud van de film. De verhaallijn wordt bepaald. We kijken welke achtergrondmuziek we gebruiken en of er personen wel of niet geïnterviewd moeten worden.


3. DE OFFERTE
Na de eerste ideeën uitgewerkt te hebben krijg je een beter beeld hoe de film daadwerkelijk gaat worden. Bij dit voorstel geef ik ook meteen een prijs. Ik maak een realistische inschatting van de uren die nodig zijn om de film te maken. Dit betekend voorbereiding, opnames, monteren en afronding. Na goedkeuring van de offerte gaan we aan de slag met een definitief script.

4. HET SCRIPT
In het script staat de verhaallijn. Hierin zie je hoe we beginnen met de film, de shots die gemaakt moeten worden, de muziek, en eventuele interviews. Zo krijg je al een goed beeld van de uiteindelijke productie die we samen gaan maken.


5. DE PRODUCTIE
In de productie gaan we aan de slag. We maken een draaischema. Want het kan natuurlijk zo zijn dat we op verschillende locaties gaan filmen. Dit alles moet goed besproken worden.

Daarnaast kan het ook zijn dat weersomstandigheden een rol spelen als we buiten opnames moeten maken.

6. DE MONTAGE
Na het filmen komt de montage. Dit gaat ook volgens het script. Welke beelden komen erin en welke niet, om het maar eens simpel te formuleren.

Bij de montage is het belangrijk dat de film boeiend blijft tot het einde. Je moet het niet te lang maken. Het is belangrijk vooraf een tijdsduur te bepalen of in gedachte te houden.

Ook zoeken we naar passende muziek. Muziek heeft de belangrijke functie om sfeer te creëren of bepaalde scene’s te benadrukken.


7. TERUGKOPPELING VAN DE MONTAGE
Als de montage klaar is stuur ik de eerste versie alvast door. Meestal zet ik deze ook youtube met een wachtwoord die ik aan je doorstuur. Alleen jij kunt deze dan zien. Zo kunnen we nog bepalen of er aanpassingen gedaan moeten worden. Dit is terugkoppelen is heel belangrijk, want jij bepaald hoe de film eruit gaat zien.

8. DE OPLEVERING
Nadat alles besproken is en we nog aanpassingen gedaan hebben maken we de film af.Dan volgt de levering. Dit volgens de afgesproken methode.
Dit kan zijn via USB Stick of via wetransfer. Het bestand wordt zo afgeleverd dat het afgespeeld kan worden op computer of op internet.


9. EN WAT MAG HET KOSTEN?
Bij een huisdier video komt veel bij kijken. Zijn de opnames alleen binnen of op locatie. Stel je hebt een konijn of papagaai. Dit is qua filmen toch wat anders als een paard of hond. Daarmee ga je op pad en ben je niet alleen maar thuis.Daarnaast is het ook afhankelijk van je persoonlijke wensen, zoals bijvoorbeeld achtergrondmuziek en de tekst van de voice over. Dit mocht je zelf niet willen spreken in de film.

Verder kan het ook zijn dat we leuke beelden maken en die vervolgens monteren als een soort clip met achtergrond muziek. Dit is dan de meest eenvoudige vorm van een videoportret van je huisdier.
Er zijn tal van mogelijkheden om een film te maken van je huisdier.

Als basis hanteer ik een vanaf prijs van €450 euro exclusief BTW. In overleg zijn uiteraard andere tarieven mogelijk.


Met het maken van een huisdier video steun je Go4animals.

Een huisdier video is een hele mooie manier om go4animals te steunen. Daarnaast krijg je een onvergetelijke ervaring en een blijvende herinnering voor altijd.

Foto van mijn hond Candy. Met daarin een wervende tekst over het maken van een huisdier video.

Heb je een vraag over een huisdier video? Stuur een mailtje en ik beantwoord al je vragen.

Denk je hierover na en heb je twijfels. Neem gewoon contact met me op. Stel gerust elke vraag die je hebt. Een vraag over de werkwijze of wil je een andere prijs. Laat het me weten via fred@go4animals.nl.