Jouw huisdier video

Waarom een huisdier video?

Het idee van een huisdier video is ontstaan bij mij enkele jaren geleden toen een van mijn shelties stierf. En toen kwam ik erachter dat ik wel foto’s had maar geen goede video.

Ik had af en toe wel video’s gemaakt maar niet iets waar je nog jaren later naar kunt kijken als blijvende herinnering.

Wat ik niet heb, kun je nu wel krijgen. Een goed gemaakte video van je huisdier. En zo’n video maak je niet zo maar. Dit doe je met een plan.

Aan de hand van dit plan kunnen we samen werken aan een mooie video. Dit plan omvat het verhaal, de data van de draaidag, lengte van de video, welke achtergrondmuziek we gebruiken en het kostenplaatje.

Stappenplan huisdier video

1. HET VOORBEREIDEND GESPREK

Een voorbereidend gesprek helpt me om duidelijk te maken wat je wensen zijn en hoe de film eruit moet gaan zien. Uiteraard zal ik je daarbij helpen. Zo is er de mogelijkheid dat je zelf iets verteld in de film. Wil je dit niet dan maken we een tekst voor een voice over. Zo ga ik ook vragen waar we overal gaan filmen. Heb je een paard of hond. Dan film je natuurlijk ook buiten. Kortom vele mogelijkheden die we kunnen bespreken. En hoe duidelijker we alles omschrijven, hoe efficiënter we kunnen werken naar een film die aan al je wensen voldoet.

En niet onbelangrijk:

Dit eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. En dit kan ik heel Nederland en België.

2. DE EERSTE IDEEEN 

Na het voorbereidend gesprek schrijf ik de eerste ideeën uit tot een voorstel. Dit voorstel is het uitgangspunt over de vorm en de inhoud van de film. De verhaallijn wordt bepaald. We kijken welke achtergrondmuziek we gebruiken en of er personen wel of niet geïnterviewd moeten worden

3. DE OFFERTE

Na de eerste ideeën uitgewerkt te hebben krijg je een beter beeld hoe de film daadwerkelijk gaat worden. Bij dit voorstel geef ik ook meteen een prijs. Ik maak een realistische inschatting van de uren die nodig zijn om de film te maken. Dit betekend voorbereiding, opnames, monteren en afronding. Na goedkeuring van de offerte gaan we aan de slag met een definitief script.

4. HET SCRIPT

In het script staat de verhaallijn. Hierin staat hoe we beginnen met de film, de beelden, de muziek, en eventuele interviews. Zo krijg je al een goed beeld van de uiteindelijke productie die we samen gaan maken.

5. PRODUCTIE

In de productie gaan we aan de slag. We maken een draaischema. Want het kan natuurlijk zo zijn dat we op verschillende locaties gaan filmen. Dit alles moet goed besproken worden.

Daarnaast kan het ook zijn dat weersomstandigheden een rol spelen als we buiten opnames moeten maken.

6. MONTAGE

Na het filmen komt de montage. Dit gaat ook volgens het script. Welke beelden komen erin en welke niet, om het maar eens simpel te formuleren. Bij de montage is het belangrijk dat de film boeiend blijft tot het einde. Daarom moet de film niet te lang duren. Daarom is het belangrijk vooraf een tijdsduur te bepalen of in gedachte te houden. Ook zoeken we naar passende muziek. Muziek heeft de belangrijke functie om sfeer te creëren of bepaalde scene’s te benadrukken.

7. TERUGKOPPELING VAN DE MONTAGE

Als de montage klaar is stuur ik de eerste versie alvast door. Meestal zet ik deze ook youtube met een wachtwoord die ik aan je  doorstuur. Alleen jij kunt deze dan zien. Zo kunnen we nog bepalen of er aanpassingen gedaan moeten worden. Dit is terugkoppelen is heel belangrijk, want jij bepaald hoe de film moet worden.

8. OPLEVERING

Nadat alles besproken en we nog aanpassingen gedaan hebben maken we de film af. 

Dan volgt de levering. Dit volgens afgesproken methode. Dit kan zijn via USB Stick of via wetransfer.  Het bestand wordt zo afgeleverd dat het afgespeeld kan worden op computer of monitor. En dan het geüpload kan worden naar een videowebsite zoals Youtube of Vimeo.

9. EN WAT MAG HET KOSTEN?

Bij een huisdier video komt veel bij kijken. Filmen we alleen binnen of op een locatie. Stel je hebt een konijn of papagaai. Dit is qua filmen toch wat anders als een paard of hond. Daarmee ga je op pad en ben je niet alleen maar thuis.

Daarnaast is het ook afhankelijk van je persoonlijke wensen, zoals bijvoorbeeld achtergrondmuziek en de tekst van de voice over. Dit mocht je zelf niet willen spreken in de film.

Verder kan het ook zijn dat we leuke beelden maken en die vervolgens monteren als een soort clip met achtergrond muziek. Dit is dan de meest eenvoudige vorm van een videoportret van je huisdier.

Er zijn tal van mogelijkheden om een film te maken van je huisdier.

 

Als basis hanteer ik een vanaf prijs van €450 euro excl BTW.