Heeft u wel eens van een kweekburger gehoord?

We eten met z’n allen vlees. Bij Mosa Meat een spin-off van de Universiteit Maastricht wordt door zo’n 50 wetenschappers en ingenieurs gewerkt aan de ontwikkeling van kweekvlees.

Dit vlees wordt gemaakt van koeiencellen. En voor de kweek van dit vlees hoef je geen koe te slachten.

Op de foto is professor Mark Post van de Universiteit van Maastricht te zien met de eerste hamburger gemaakt van gecultiveerd rundvlees. Deze is in 2013 gepresenteerd.
De foto is van David Parry PA.
 

De voordelen van kweekvlees.


Kweekvlees kan helpen de komende voedselcrisis op te lossen en klimaatverandering tegen te gaan. De commerciële productie van kweekrundvlees zou binnen tien tot twintig jaar van start kunnen gaan. 

In de video een interview met Mark Post en Peter Verstrate door Brightlands.

Brightlands is een open innovatiegemeenschap in een wereldwijde context en verbindt vier campussen in de provincie Limburg.

Voor meer informatie over dit unieke project : Mosameat