Ga naar de inhoud

LEONARDO DICAPRIO INVESTEERD IN DE ONTWIKKELING VAN KWEEKVLEES

De Leonardo DiCaprio Foundation

Leonardo DiCaprio kennen we als acteur van Hollywood films.
Wat velen echter niet weten is dat hij ook een fanatiek milieuactivist is. Zo heeft hij de Leonardo Dicaprio Foundation opgericht. Deze is nu onderdeel van een nieuw opgerichte organisatie genaamd, ‘Earth Alliance’.

Beide organisaties vormen een partnerschap. Deze zet zich in voor een dringende aanpak van de klimaatverandering en de bedreigingen voor het leven op aarde.

Het gaat hierbij om een filantropische partnerschap. Wat wil zeggen dat bedrijven een donatie geven aan een non-profitorganisatie. Het is een eenzijdige relatie waarbij het bedrijf doneert en de non-profitorganisatie ontvangt.

‘Het bedrijf doneert en de non- profitorganisatie ontvangt’.

Maar hoe werkt dit in de praktijk?

Laten we eens een voorbeeld nemen van de Leonardo DiCaprio Foundation.

Australië werd eind 2019 getroffen door zware bosbranden. De oppervlakte van de verwoestingen zijn ongeveer twee en een half keer zo groot als Nederland. In januari 2020 heeft de Leonardo DiCaprio Foundation een flinke donatie gedaan aan de getroffenen. En daardoor heeft de ‘Earth Alliance’ een schenking gedaan van drie miljoen dollar en een fonds in het leven geroepen. Het Australia Wildfire Fund. Deze heeft het doel om het gebied wat verwoest is door de brand te herstellen. Dit zowel in fauna als flora.


Wat is de Earth Alliance?

Earth Alliance is een nieuwe organisatie om de urgente bedreigingen voor de levensondersteunende systemen van onze planeet aan te pakken. Deze is ontstaan uit de gedeelde passie van de oprichtende mede-voorzitters: milieuactivist en acteur Leonardo DiCaprio, zakenvrouw en filantroop Laurene Powell Jobs, en investeerder en filantroop Brian Sheth.

De Alliantie is opgericht als reactie op een groeiende klimaatcrisis en een onthutsend verlies aan biodiversiteit die de stabiliteit van het leven op aarde bedreigen. Deze markeert een gezamenlijk betrokkenheid om deze bedreigingen aan te pakken.

Wat bedoelen we met een filantroop?

Dit is iemand die veel goeds doet voor de mensen. Zo zet Laurene Powell Jobs zich onder ander in voor verbeteringen in de maatschappij en het onderwijs.

Dit even als voorbeeld genoemd te hebben om zo een beeld te krijgen van het werk van de Leonardo Dicaprio Foundation en de Earth Alliance.


Investeren in kweekvlees.

De investering in de ontwikkeling van kweekvlees gaat naar twee bedrijven. Het Nederlandse Mosa Meat, gevestigd in Maastricht en Aleph Farms in Israël.

Zowel Mosa Meat en Aleph Farms zijn twee bedrijven die toonaangevend zijn op het gebied van gecultiveerd vlees. Beide bedrijven hebben aangetoond dat ze rundvlees rechtstreeks uit dierlijke cellen kunnen telen. Met deze methode is het slachten van runderen niet meer nodig.

De onthulling van de eerste gekweekte hamburger door Mosa Meat was in 2013.
De eerste gekweekte steak door Aleph Farms was in 2018. En in 2021 was er de eerste gekweekte ribeye.


Op de foto is professor Mark Post van de Universiteit van Maastricht te zien met de eerste hamburger gemaakt van gecultiveerd rundvlees. Deze is in 2013 gepresenteerd.

fotoBeschrijving.

Op de foto is professor Mark Post van de Universiteit van Maastricht te zien met de eerste hamburger gemaakt van gecultiveerd rundvlees. Deze is in 2013 gepresenteerd.

De foto is gemaakt door David Parry P. A.


Wereldwijde vraag naar rundvlees.

“Een van de meest impactvolle manieren om de klimaatcrisis te bestrijden, is door ons voedselsysteem te transformeren.

Mosa Meat en Aleph Farms bieden nieuwe manieren om aan de wereldwijde vraag naar rundvlees te voldoen en tegelijkertijd enkele van de meest urgente problemen van de huidige industriële rundvleesproductie op te lossen.

“Ik ben erg blij om ze als adviseur en investeerder te ondersteunen, terwijl ze zich voorbereiden om gekweekt rundvlees bij de consument te introduceren,” zei Leonardo DiCaprio.

Op deze persfoto zie we Leonardo DiCaprio.

Fotobeschrijving:

Op deze persfoto zien we Leonardo DiCaprio.


Groei wereldwijde vleesconsumptie.

Terwijl de wereldwijde vleesconsumptie tegen 2050 naar verwachting met 40-70% zal groeien, biedt gecultiveerd vlees een oplossing om de huidige negatieve effecten van de industriële rundvleesproductie sterk te verminderen.

Bovendien zorgt gecultiveerd vlees ervoor dat mensen kunnen blijven genieten van het vlees dat ze graag eten, zonder dat er een grote gedragsverandering nodig is.

Analisten hebben voorspeld dat de markt voor gecultiveerd vlees tegen 2030 25, miljard dollar zou kunnen bereiken, als onderdeel van de bredere eiwittransitie.


Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat zegt,

“Leonardo DiCaprio’s werk om positieve verandering teweeg te brengen, sluit nauw aan bij onze missie bij Mosa Meat. We zijn heel blij om hem aan boord te halen als adviseur en investeerder. En samen te werken om huidige en toekomstige generaties duurzaam te voeden.”

Didier Toubia, medeoprichter en CEO of Aleph Farms zegt,

“Als toegewijd milieuactivist verwelkomen we Leonardo DiCaprio in onze adviesraad en familie van top investeerders. Ons team zet zich in om de duurzaamheid van onze wereldwijde voedselsystemen te verbeteren en we zijn verheugd dat Leo onze visie deelt.”


Resultaat van een levenscyclusanalyse door CE Delft.

Ce Delft is een onafhankelijk onderzoek en adviesbureau. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen van milieu en duurzaamheidsvraagstukken.

Volgens deze levenscyclusanalyse, zal de productie van gecultiveerd rundvlees naar verwachting de klimaatimpact met 92% verminderen, de luchtvervuiling met 93% verminderen, 95% minder land en 78% minder water gebruiken in vergelijking met de industriële rundvleesproductie.


Wat zijn Duurzaamheidsvraagstukken?

Om hier achter te komen moet je eerst weten wat we met duurzaamheid bedoelen.
Met duurzaamheid bedoelen we dat je rekening houd met wat mensen , die na jouw leven, nodig hebben om een fijn leven te op aarde te hebben.

Om een simpel praktisch voorbeeld te geven. Elektrische auto’s, deze zorgen voor minder schadelijke stoffen in de lucht. Dit is goed voor het milieu en de toekomst.

En om terug te gaan naar kweekvlees. De vleesproductie moet worden teruggebracht om schade aan dier en milieu te voorkomen. Dus kweekvlees uit cellen waar geen koe meer hoeft te sterven is dan een duurzame methode om aan onze vleesbehoefte te voldoen in de toekomst.

Er was dus de vraag. Hoe kunnen we de vleesproductie terugbrengen zodat deze goed is voor nu en de toekomst. Het antwoord is dus de ontwikkeling van kweekvlees.


Wat zijn de voordelen van gecultiveerd rundvlees.

De productie van gecultiveerd rundvlees biedt de mogelijkheid om het overgebleven land te herbebossen, om op natuurlijke wijze uitstoot te verminderen, of om meer voedsel voor mensen te produceren.

Bovendien zal het geautomatiseerde en steriele proces waarmee gecultiveerd vlees wordt geproduceerd het gebruik van antibiotica overbodig maken.

Verder zal het risico verminderd worden op besmettingen en ziekten die samenhangen met geconcentreerde en intensieve veehouderij.


Over Mosa Meat

Mosa Meat is een Nederlandse pionier op het gebied van kweekvlees; een schonere en vriendelijkere manier om echt rundvlees te maken. De oprichters, Mark Post en Peter Verstrate hebben de eerste gecultiveerde rundvlees hamburger ter wereld geïntroduceerd in 2013, door het op een natuurlijke manier te laten groeien uit de cellen van een koe.

Mosa Meat is opgericht in 2016 en op dit moment de capaciteit aan het uitbreiden om exact hetzelfde rundvlees te maken waar mensen dagelijks van genieten, maar op een manier die beter is voor mensen, dieren en de planeet.

Mosa Meat’s diverse en groeiende team heeft als missie om het wereldwijde voedselsysteem fundamenteel te hervormen. Mosa Meat, met hoofdkantoor in Maastricht, wordt ondersteund door investeerders als Blue Horizon,
M Ventures,
Bell Food Group,
Nutreco,
Mitsubishi Corporation en anderen.

Volg Mosa Meat op Facebook,
LinkedIn,
Twitter en Instagram,
of bezoek mosameat.com


Over Aleph Farms

Aleph Farms kweekt biefstukken van niet genetisch gemanipuleerde cellen geïsoleerd uit een levende koe, zonder dieren te schaden en met een aanzienlijk verminderde impact op het milieu.

Het bedrijf werd in 2017 mede opgericht door Didier Toubia,
The Kitchen Hub van de Strauss Group, en professor Shulamit Levenberg van de faculteit Biomedical Engineering van het Technion – Israel Institute of Technology. Aleph Farms met het hoofdkantoor in Israël wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van top investeerders. Een aantal van deze zijn, L. Catterton, DisruptAD (ADQ), BRF, Thai Union en Cargill.

Aleph Farms bracht ‘s werelds eerste gecultiveerde steak uit in december 2018 en ‘s werelds eerste gecultiveerde ribeye steak in 2021.

De visie van het bedrijf is om iedereen, altijd en overal onvoorwaardelijke voeding te bieden. Ga voor meer informatie naar www.aleph-farms.com.


Op de foto zijn de leidinggevende personen te zien van Aleph Farms

Beschrijving foto

Leiding Aleph Farms. Van links naar rechts.
Professor Shulamit Levenberg. Technion, Israel Institute of Technologie.
Didier Toubia. Mede-oprichter en hoofd Wetenschappelijk Adviseur.
Docter Neta Lavon. Mede oprichter, Hoofd Technisch Directeur, Vice Voorzitter van Onderzoek en Ontwikkeling.

Foto is van Rami Shalosh, PR nieuwsfoto van Aleph Farms.


De aankondiging van de investering van Leonardo Dicaprio is op 22 september 2021 door Mosa Meat en Aleph Farms bekend gemaakt.


Steun Go4animals

Vond je dit artikel de moeite waard? Laat dit blijken door een kleine vrijwillige bijdrage. Alvast bedankt hiervoor.

Bedrag


TERUG NAAR DE ONDERWERPEN IN DUURZAAM VOEDSEL

Gepubliceerd inDUURZAAM VOEDSELMOSA MEAT

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *