Ga naar de inhoud

MOSA MEAT HAALT 55 MILJOEN DOLLAR OP EN VERWELKOMEN NIEUWE PARTNERS

Mosa Meat krijgt 55 miljoen en nieuwe partners.

Wat het Mosa Meat Team doet kun je lezen in onderstaand artikel.
Wanneer eten we een kweekburger?

Het Mosa Meat Team is verheugd om de eerste sluiting van 55 miljoen dollar aan te kondigen als onderdeel van de grotere Serie B financieringsronde. Er zijn dus verschillende fase’s in het mogelijk maken van financieringen.

De ronde wordt geleid door het in Luxemburg gevestigde
Blue Horizon Ventures.

Dit is een voedseltechnologie fonds dat een positieve wereldwijde impact op het milieu, de menselijke gezondheid en het dierenwelzijn wil ondersteunen en bevorderen.

Dit fonds wordt bijgestaan door onder andere de
Bell Food Group, M Ventures en andere investeerders en adviseurs met een missie.

De financiering zal worden gebruikt om de huidige
pilot productiefaciliteit bij het thuisadres van Mosa Meat in Maastricht uit te breiden. En is het de bedoeling een productielijn op industriële schaal te ontwikkelen.

Daarnaast geeft het de mogelijkheid om het team van Mosa Meat uit te breiden. Met andere woorden, meer mogelijkheden voor de productie van lekker gekweekt rundvlees te introduceren bij consumenten die hunkeren naar verandering.


Uitbreiding van het bestuur.

Het Team is ook verheugd om Dr. Regina Hecker, Partner bij Blue Horizon Ventures, te verwelkomen in het bestuur. Zij zal een speciale focus hebben op de wetenschap, de schaalvergroting en regelgeving.

Dr. Hecker heeft vele jaren ervaring in het bedrijfsleven en de wetenschap in het team. Verder heeft ze een en heeft een PhD in Moleculaire & Celbiologie. Een PhD is de hoogste academische graad die je kun halen.
Verder heeft Dr. Hecker een Master in Biotechnologie Management en Engineering in Biotechnologie. En is gecertificeerd in Plant-Based Nutrition, of in het Nederlands, plantaardig voedsel.


Wat kan nu in de toekomst?

De nieuwe financiering zal de hele ontwikkeling van kweekvlees helpen versnellen. Reeds in 2019 en 2020 zijn belangrijke technische mijlpalen bereikt, waaronder het verminderen van de totale kosten. En het verwijderen van foetaal runderserum uit het productieproces.

Wat is Foetaal runderserum?

Dit is bloed wat uit ongeboren kalveren wordt gepompt. Dit gebeurt door gespecialiseerde bedrijven. Dit serum wordt wereldwijd door diverse laboratoriums gebruikt. Met dit serum is het mogelijk cellen in leven te houden in kweekbakjes. Veel onderzoekers willen hier echter vanaf. Zo ook Mosa Meat. Zij gebruiken het niet meer.

Mosa Meat heeft zich aangesloten bij het
Rising Food Stars Network, het toonaangevende Europese innovatie-initiatief op het gebied van voedingsmiddelen, en zijn uitgegroeid tot een team van 50 wetenschappers, ingenieurs en voedselliefhebbers.

Met dit alles kan het Team van Mosa Meat niet wachten om samen met de partners de volgende fase in te gaan in de verdere ontwikkeling van kweekvlees.

Op de foto zie je het team van Mosa Meat

Op de foto is het voltallige Mosa Meat Team te zien. Foto is gemaakt door Redwan Farooq.

Bron: Mosa Meat


Steun Go4animals

Vond je dit artikel de moeite waard? Laat dit blijken door een kleine vrijwillige bijdrage. Alvast bedankt hiervoor.

Bedrag


Als je dit bericht de moeite waard vind om te delen dan kan het dit met de onderstaande links.

Facebook

Twitter

Linkedin


TERUG NAAR DE ONDERWERPEN IN DUURZAAM VOEDSEL

Gepubliceerd inDUURZAAM VOEDSELMOSA MEAT

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *