Mosa Meat haalt 55 miljoen dollar op en verwelkomen nieuwe partners

Wat het Mosa Meat Team doet kun je lezen in onderstaand artikel.
Wanneer eten we een kweekburger?

55 miljoen en nieuwe partners.

Het Mosa Meat Team is verheugd om de eerste sluiting van 55 miljoen dollar aan te kondigen als onderdeel van onze grotere Serie B financieringsronde.

De ronde wordt geleid door het in Luxemburg gevestigde Blue Horizon Ventures.

Dit is een voedseltechnologie fonds dat een positieve wereldwijde impact op het milieu, de menselijke gezondheid en het dierenwelzijn wil ondersteunen en bevorderen. 

Ze worden bijgestaan door Bell Food Group, M Ventures en andere investeerders en adviseurs met een missie.

De financiering zal worden gebruikt om onze huidige pilot-productiefaciliteit bij ons thuis in Maastricht uit te breiden, een productielijn op industriële schaal te ontwikkelen, 

ons groeiende team uit te breiden en om lekker gekweekt rundvlees te introduceren bij consumenten die hunkeren naar verandering.

Uitbreiding van het bestuur.

We zijn ook verheugd om Dr. Regina Hecker, Partner bij Blue Horizon Ventures, te verwelkomen in ons bestuur, waar ze een speciale focus zal hebben op wetenschap, schaalvergroting en regelgeving.

Dr. Hecker brengt vele jaren ervaring in het bedrijfsleven en de wetenschap in ons team, en heeft een PhD in Moleculaire & Celbiologie, Master in Biotechnologie Management en Engineering in Biotechnologie, en is gecertificeerd in Plant-Based Nutrition.

Wat kan nu in de toekomst?

Onze nieuwe financiering zal ons momentum helpen versnellen. Reeds in 2019 en 2020 hebben we belangrijke technische mijlpalen bereikt, waaronder het verminderen van de kosten van ons medium met 88 keer, en het verwijderen van foetaal runderserum uit het productieproces.

We hebben ons aangesloten bij het Rising Food Stars Network, het toonaangevende Europese innovatie-initiatief op het gebied van voedingsmiddelen, en zijn uitgegroeid tot een team van 50 wetenschappers, ingenieurs en voedselliefhebbers. 

We zijn zeer verheugd om onze nieuwe partners te verwelkomen die onze missie delen om een schonere, vriendelijkere manier van het maken van echt vlees te pionieren.

We kunnen niet wachten om samen aan deze volgende fase te beginnen!

Op de foto is het voltallige Mosa Meat Team te zien. Foto is gemaakt door Redwan Farooq.

Bron: Mosa Meat