Heeft u wel eens van een kweekburger gehoord?
We eten met z’n allen vlees. Bij Mosa Meat een spin-off van de Universiteit Maastricht wordt door zo’n 50 wetenschappers en ingenieurs gewerkt aan de ontwikkeling van kweekvlees.
Dit vlees wordt gemaakt van koeiencellen. En voor de kweek van dit vlees hoef je geen koe te slachten.
Foto : David Parry/PA Foto: David Parry/PA
Tot nu toe werd het vlees nog in een laboratorium gekweekt bij het Maastrichtse Mosa Meat. Maar nu kan binnenkort kan het kleinschalig in productie worden genomen.
Maar naar verwachting zullen de eerste hamburgers en gehaktballen van kweekvlees vanaf 2023 in de winkelschappen liggen. Maar hiervoor moet er wel een goedkeuring komen. Om aan de goedkeuring te voldoen werkt het bedrijf samen met Europese toezichthouders voor de veiligheid van kweekvlees.
Het rundvlees is gemaakt van slecht enkele dierlijke cellen. De ontwikkelaars hopen met deze methode vlees op de markt te brengen die een goed alternatief vormen voor massale dierconsumptie.
Brightlands is een open innovatiegemeenschap in een wereldwijde context en verbindt vier campussen in de provincie Limburg.
Voor meer informatie over dit unieke project : Mosameat